Du er arbejdsgiver

Et KompetenceMatch er at bygge bro mellem kandidater og virksomheder - præcist som hvis du bliver headhuntet.

icon 1

Du kan hjælpe en person med at få en meningsfyldt hverdag samt få en stabil medarbejder!

Vidste du at medarbejdere med autisme generelt set er mere pligtopfyldende, mødestabile og udfører deres arbejde med en lavere fejlprocent end andre?

Vi har oparbejdet en solid erfaring, i at arbejde med autister i alle aldersgrupper. Vores fornemmeste opgave er at vende de umiddelbare svagheder til styrker og dermed en langvarende ressource for virksomheder i den private sektor.

KompetenceMatch ser karakteristika som struktur og gentagelser som vigtige punkter i enhver virksomhed. At kunne finde motiveret arbejdskraft til sådanne opgaver er dog ikke altid nemt. Ofte er der stor udskiftning i sådanne jobs, hvilket er både dyrt og tidskrævende.

Med KompetenceMatch får I sparring og værktøjerne til at skabe en hensigtsmæssig ramme for autister med et brændende ønske om at arbejde! Vores erfaring er, at personaleomsætningen er lav og tilfredsheden høj.


Inden en eventuel ansættelse vil der altid være et ulønnet praktikforløb. Herved valideres matchet og begge parter kan se hinanden an inden egentlig ansættelse.

background texturebackground texture
processen

Hvad skal jeg gøre som arbejdsgiver?

"Vores mål er at finde de perfekte arbejdsrelaterede rammer for et godt liv."

steps icon

Behov og forventninger

Jeres behov og forventninger danner rammen for en samarbejdsaftale som KompetenceMatch bruger i søgningen efter kandidater.

presentation icon

Præsentation af kandidater

Kandidat(er) præsenteres og godkendes af virksomheden inden kandidaten kontaktes.

feather icon

Formøde og praktik

Vi har sammen et møde med kandidaten inden opstart med gennemgang af forventninger og udviklings-muligheder, hvorefter opstart af praktik aftales.

analyse icon

Evaluering og arbejdsevne-beskrivelse

Efter 3-4 uger med løbende besøg evalueres og tilpasses opgaver, timer, arbejdsintensitet eller andet og hereafter udarbejder vi den endelige arbejdsevnebeskrivelse.

award icon

Godkendelse, opstart og support

Efter godkendelse af kandidaten og enighed om den konkrete arbejdsbeskrivelse, afventes kommunens endelige godkendelse - hvorefter ansættelse bliver aktuel. KompetenceMatch vil være der under hele opstarten og til løbende support.

Hvordan er samarbejdet finansieret

Målet om at få flere autister i arbejde er et fælles mål for både KompetenceMatch og den danske stat. Hele praktikforløbet vil derfor være dækket af det lokale jobcenter og som virksomhed, skal I først betale løn den dag kandidaten bliver godkendt og vi alle er enige om, at praktikforløbet er afsluttet.

Selve lønnen og det I skal betale som virksomhed bliver fastsat via en arbejdsintensitet procent, som betyder at udbetaling af løn deles mellem jobcentret og jeres virksomhed alt efter, hvor meget kandidaten er i stand til at arbejde.

Velkomstpakke

Der er cirka 160,000 autister i Danmark, hvoraf næsten 90% i den arbejdsdygtige alder ikke er i beskæftigelse. De mangler med andre ord noget at stå op til for at få mere mening med deres liv og deres hverdag. Ved at tegne et erhvervspartnerskab med KompetenceMatch prøver vi at gøre en forskel for samfundet såvel som individet.

Det koster i gennemsnit staten 500,000 kr. per år at en autist i den arbejdsdygtige alder går ledig. Læg dertil de afledte negative konsekvenser for mennesket såsom ikke at slå til og mangel på en meningsfuld hverdag.

Vi tror på mennesker. Helt konkret har vi investeret tid i kyndig vejledning og træning for at kunne skabe de bedste rammer for autister i Danmark. Vi er stolte over at hjælpe med at finde arbejde til kvalificeret arbejdskraft for en gruppe af personer der i statistikken er underrepræsenteret på arbejdsmarkedet.

Autister i Danmark

160,000

Autister i arbejde

16,000

Autister på overførsel

64,000

Ved at indgå et erhvervssamarbejde med KompetenceMatch får I adgang til at bruge vores certificering på jeres hjemmeside som inkluderer vores batch og tekst. På den måde kan I forhåbentligt inspirere andre virksomheder til også at hjælpe med at få flere autister i arbejde.

book et møde for at høre mere

Vi er altid klar til at mødes -enten online eller fysisk